Sa colectam impreuna!

Evenimente


TVR Echipa verde - Alucro
TVRINFO Alucro Reciclarea dozelor de aluminiu

TVRINFO Alucro Reciclarea dozelor de aluminiu


TVRInfo Alucro Proiecte Alucro

TVRInfo Alucro Proiecte Alucro


Model ecologic moldovenesc: pubele din doze de bere

Recipiente din aluminiu imense, pentru colectarea cutiilor de bere sau de suc, au impanzit strazile din Piatra Neamt. Actiunea urmareste incurajarea reciclarii, mai ales pentru ca romanii colecteaza doar una din trei doze din aluminiu.

Locuitorii din Piatra Neamt au ocazia sa invete in mod civilizat lectia de reciclare selectiva, chiar pe strazile orasului. Cele mai circulate zone au fost impanzite, de saptamana trecuta, cu doze de aluminiu - tip pubela. in noul "mobilier stradal" vor fi colectate ambalajele bauturilor la cutie. Proiectul, pus in practica de autoritatile locale, are in vedere mentinerea curateniei in zonele pietonale, dar si reciclarea gunoiului.

Pe langa pubelele in forma de doza, vor mai fi amplsate, in curand, pubele in forma de paralelipiped, in care oamenii vor putea arunca diferentiat deseurile din hartie, din plastic si din sticla. Proiectul de colectare selectiva a gunoaielor din strada va purta numele "Piatra Neamt, orasul verde".

citeste mai mult


ALUCRO - Primul seminar pe tema reciclarii dozelor din aluminiu

Miercuri 30 septembrie 2009 HOTEL J.W. MARRIOTT, BUCURESTI

Calea de urmat pentru colectarea si reciclarea cu succes a cutiilor de aluminiu in Romania
- in stransa cooperare cu partenerii nostri -

citeste mai mult


CAMPANIA DESTINATA SCOLILOR

in cadrul campaniilor pe care le-am desfasurat in unitatile de invatamant din sectorul 4, in cursul anului scolar 2008-2009 am distribuit materiale educationale si informative, materiale promotionale pentru a impulsiona colectarea dozelor, am oferit premii. Copiii nostri sunt cei mai importanti. Vrem sa le oferim un viitor sigur si luminos. Ceea ce-i invatam in copilarie, le ramane bine intiparit in minte.

Pe acest considerent ne-am cladit strategia campaniilor din scoli, ce are ca scop informarea si educarea copiilor nostri cu privire la protejarea naturii, reducerea poluarii, economia de materii prime. Toate acestea fiind intrunite intr-un singur cuvant: RECICLARE. Am inceput proiectul pilot in sectorul 4 si datorita rezultatelor foarte bune ( 500 kg colectate in numai 3 luni ) dorim sa extindem campania si in celelalte sectoare.

citeste mai mult


Comunicat de presa - RECYCLING FEST

Asociatia Non Profit ALUCRO organizeaza in zilele de 28, 29 si 30 august 2009, pe plaja din Costinesti, intre orele 10.00 - 18.00, evenimentul intitulat: RECYCLING FEST

citeste mai mult


MAREA REDOZARE

Colectare de doze din aluminiu, cu premiere!

Bucuresti, 29 iunie 2009 - Pe 18 iulie 2009 bucurestenii sunt invitati sa colecteze selectiv dozele din aluminiu. Asociatiile EcoAssist si ALUCRO, organizatorii evenimentului, ii asteapta pe toti cei interesati in Parcul Tineretului, la intrarea dinspre liceul Şincai, intre orele 11:00 - 15:00.

Bucurestenii sunt invitati sa opreasca dozele din aluminiu dupa consumarea continutului si sa vina cu cel putin 25 de doze in Parcul Tineretului. Aceasta reprezinta cantitatea minima pentru a se inscrie la tombola MAREA RE-DOZARE!

citeste mai mult


Implementarea sistemului de colectare a dozelor de aluminiu in Romania

In data de 31 octombrie 2008 la Crowne Plaza, Asociatia Europeana a Aluminiului a lansat Campania promotionala "ALU - Oriunde, Oricand Colecteaza Dozele din Aluminiu!"

Scopul acestei campanii este acela de a atrage atentia si de a constientiza cu prioritate populatia tanara din mediul urban in legatura cu faptul ca dozele din aluminiu pot fi reciclate 100% si ca, prin actiunile de colectare la care putem participa protejam mediul in care traim si economisim rsurse importante de energie si materii prime valoroase.

"Probabil ca in fiecare zi aruncam la gunoi lucruri care s-ar putea refolosi sau recicla. Am trai intr-un mediu mult mai curat si am dispune de resurse pentru o perioada mai mare de timp daca incepand din acest moment am tine cont de principiul celor 3R: reducerea, folosirea si reciclarea materialelor.

Prin reciclarea unei tone de material se economisesc cel putin 265 USD in electricitate, petrol, gaz si carbune. Energia economisita prin reciclarea unei sticle obisnuite va tine aprins un bec de 100W timp de patru ore. Dintr-o sticla de platisc putem obtine noi produse plastice, dintr-o doza de aluminiu o noua doza de aluminiu, dintr-o sticla obisnuita o noua sticla, din hartie o noua hartie.

Reciclarea reduce necesitatea construitii depozitelor si incineratoarelor si astfel ajuta la protejarea mediului inconjurator. Reciclarea economiseste bani si genereaza beneficii economice stimuland dezvoltarea tehnologiilor curate. De fapt reciclarea este procesul de coletarea selectiva a sticlelor de plastic, ziarelor si revistelor, dozelor de aluminiu si a sticlelor obisnuite, si depunerea lor in containere special destinate acestui scop. Pentru a contribui la revalorificarea deseurilor din metal, fiecare poate stoca separat metalul in propria-i locuinta. Mai intai, ele se spala de resturile continutului, dupa caz.

In cadrul lansarii s-a aratat ca din 2008, considerat ca an de referinta, Uniunea Europeana ne obliga si pe noi romanii sa strangem separat deseurile, iar perioada de tranzitie estimata este de 5 ani pentru atinggerea obiectivelor globale de reciclare si de valorificare, asa cum este impus si prin HG nr. 621/2005 privind gestionarea ambalajelor si a deseurilor din ambalaje.

"In luna iunie 2006 s-a achizitionat prima cantitate de doze de aluminiu, respectiv 37.826 Kg, din care 29.600 kg luate de la o firma din Iasi sub forma de bricheti. Dupa scanarea brichetilor si dupa sortare, s-a constatat ca scazamantul de 5% obtinut a fost mult prea mic fata de cantitatea de gunoi gasita in bricheti.

In luna iulie 2006 s-au colectat 24/145 kg de doze de aluminiu, din care 16.860 kg luate de data aceasta de la o firma din Timisoare. Aceasta nu a acceptat niciun scazamant si, dupa sortare, s-a dovedit la fel plina de gunoi si metal.

Dar nu ne-am pierdut increderea si astfel, in lunile care au urmat, cantitatea de doze colectata a inceput sa creasca, astfel in lunile: august 2006 s-au colectat 32.350 kg; septembrie 2006 s-au colectat 13.789 kg; octombrie 2006 s-au colectat 21.354 kg; noiembrie 2006 s-au colectat 13.033 kg; decembrie 2006 s-au colectat 13.107 kg; ianuarie 2007 s-au colectat 20.665 kg; februarie 2007 s-au colectat 14.114 kg; martie 2007 s-au colectat 21.132 kg; aprilie 2007 s-au colectat 12.012 kg; mai 2007 s-au colectat 21.979 kg; iunie 2007 s-au colectat 14.926 kg, iulie 2007 s-au colectat 18.920 kg; august 2007 s-au colectat 29.320 kg; septembrie 2007 s-au colectat 26.400 kg", a declarat Dragos Doru.

In luna martie 2007 s-au pus bazele infiintarii punctului de lucru de la Bucuresti, dotandu-l cu utilajele necesare: presa, separator electromagnetic, cantar electronic.

Tot atunci s-a facut transferul scanerului de la Tecuci la Bucuresti, punctul de lucru devenind astfel locul de unde se fac exporturile.

Retopirea aluminiului necesita cu 5% mai putina energie decat productia primara a metalului.

"Acest metal ne creste nivelul de trai si, cu ajutorul lui, o larga varietate de produse sunt puse la dispozitia noastra. Folosit pentru ambalarea hranei, aceasta poate fi transportata in cantitati mari, pe distante lungi. Minereul din care se obtine aluminiul este bauxita, iar rezervele atcuale de bauxita sunt suficiente pentru inca 400 de ani", a mai precizat Dragos Doru.

Cine Suntem

ALUCRO
este o asociatie non-profit fondata in 2008 de catre:

CAN PACK ROMANIA SRL
EAA - ASOCIATIA EUROPEANA A ALUMINIULUI

Ce Facem

MISIUNEA NOASTRA

Constientizarea si educarea unui segment cit mai mare al populatiei cu privire la colectarea si reciclarea dozelor din aluminiu.

Strategia Alucro

STRATEGIA
Activitatea noastra este orientata in trei directii:

EDUCATIE
CENTRE DE COLECTARE
ACTIUNI PUBLICE

Retele de
socializare:

hi5
twitter
softpedia
youtube
facebook
myspace

Parteneri:

eea
http://www.canpackromania.ro

alucro.ro © 2010 - Toate drepturile rezervate.

powered by Graphics Alive