Sa colectam impreuna!

Presa

Model ecologic moldovenesc: pubele din doze de bere

Autori: Florin Jbanca , Madalina Stan
Data: 10 nov 2009
Sursa: Adevarul.ro

Recipiente din aluminiu imense, pentru colectarea cutiilor de bere sau de suc, au impanzit strazile din Piatra Neamt. Actiunea urmareste incurajarea reciclarii, mai ales pentru ca romanii colecteaza doar una din trei doze din aluminiu.

Locuitorii din Piatra Neamt au ocazia sa invete in mod civilizat lectia de reciclare selectiva, chiar pe strazile orasului. Cele mai circulate zone au fost impanzite, de saptamana trecuta, cu doze de aluminiu - tip pubela. in noul "mobilier stradal" vor fi colectate ambalajele bauturilor la cutie. Proiectul, pus in practica de autoritatile locale, are in vedere mentinerea curateniei in zonele pietonale, dar si reciclarea gunoiului.

Pe langa pubelele in forma de doza, vor mai fi amplsate, in curand, pubele in forma de paralelipiped, in care oamenii vor putea arunca diferentiat deseurile din hartie, din plastic si din sticla. Proiectul de colectare selectiva a gunoaielor din strada va purta numele "Piatra Neamt, orasul verde".

citeste mai mult


reciclare aluminiu

Neamt: Pietrenii isi arunca gunoiul in dozele de bere

Autori: Madalina Stan
Data: 07 nov 2009
Sursa: Adevarul.ro

in aceasta dimineata pietrenii care asteptau mijloacele de transport in comun in statia de la Blocul Turn Ozana analizau curiosi o doza de bere imensa.
Unii pietreni deja folosesc corespunzator noile pubele. Mai exact, un cos de gunoi special pentru reciclarea recipientelor din aluminiu.

Noul mobilier stradal face parte dintr-un proiect propus de Primarie, care tinde sa se extinda in zonele intens circulate din oras, pentru mentinerea curateniei si reciclarea gunoiului. Pe langa pubelele in forma de doza, Primaria mai pregateste o surpriza cetatenilor cu spirit civic. Pubele in forma de paralelipiped care vor aduna hartie, plastic si obiecte din sticla, iar cele cinci fete vor constitui suprafetele de afisaj media.

citeste mai mult

Cine Suntem

ALUCRO
este o asociatie non-profit fondata in 2008 de catre:

CAN PACK ROMANIA SRL
EAA - ASOCIATIA EUROPEANA A ALUMINIULUI

Ce Facem

MISIUNEA NOASTRA

Constientizarea si educarea unui segment cit mai mare al populatiei cu privire la colectarea si reciclarea dozelor din aluminiu.

Strategia Alucro

STRATEGIA
Activitatea noastra este orientata in trei directii:

EDUCATIE
CENTRE DE COLECTARE
ACTIUNI PUBLICE

Retele de
socializare:

hi5
twitter
softpedia
youtube
facebook
myspace

Parteneri:

eea
http://www.canpackromania.ro

alucro.ro © 2010 - Toate drepturile rezervate.

powered by Graphics Alive