Alucro

Despre noi

Rulează videoul

Cine suntem?

Infiintata in 2010 la initiativa Can Pack Romania si Asociatia Europeana a Aluminiului, Alucro este singurul ONG din tara care desfasoara proiecte green, prin care promoveaza exclusiv colectarea selectiva si reciclarea dozelor din aluminiu. 

Din 2012, Asociaţia Alucro deţine licenţa programului european Every Can Counts . Apărută în 2009 în Marea Britanie, iniţiativa Every Can Counts este considerată programul principal pentru promovarea reciclării dozelor de băutură în Europa. Acesta își propune să inspire oamenii să facă diferența prin reciclarea dozelor de băutură atunci când sunt departe de casă, adică la birou sau în deplasare – de la parcuri, festivaluri și evenimente sportive, la școli și universități. Astăzi, inițiativa este prezentă în 20 țări din Europa și Brazilia.

EUROPEAN ALUMINIUM reprezintă industria aluminiului din Europa, cuprinzând producători primari de aluminiu, producători de aluminiu reciclat și asociații naționale de aluminiu. Printr-o varietate de programe, asociația își propune să promoveze contribuția aluminiului la dezvoltarea durabilă, menținând și îmbunătățind în același timp imaginea industriei, a materialelor și a aplicatiilor sale.   

CAN PACK ROMÂNIA este singurul producător de doze din aluminiu din România, parte din Grupul CANPACK, unul din cei mai importanți producători globali de ambalaje de aluminiu, metal, sticlă și capace, și care produce doze de aluminiu pentru industria băuturilor răcoritoare și alcoolice.

Misiune:

Misiunea noastră este să încurajăm reciclarea dozelor din aluminiu în rândul publicului din România, cât și să oferim soluții care să faciliteze colectarea și reciclarea.

De ce încurajăm reciclarea dozelor?

Reciclarea dozelor din aluminiu este încurajată datorită avantajelor ecologice și economice. Dozele din aluminiu, folosite în cantități mari pentru băuturi sunt 100% reciclabile, fără pierderi de calitate. Procesul de reciclare necesită cu 95% mai puțină energie decât producerea de doze noi și contribuie la circularitatea materialului, economisind resurse și energie. Aluminiul este reciclabil la infinit, iar peste 75% din aluminiul produs vreodată este încă în uz.

Economie Circulara

Educatia sustenabila si infrastructura de colectare sunt principalele ingrediente ale unei societati durabile in care reciclarea joaca un rol extrem de important.

Impactul climatic

Reciclarea aluminiului reduce cu 95 % din energia necesară pentru producția primară, economisind astfel energie si materii prime.

Sustenabilitate

Doza din aluminiu este cel mai ușor, ceea ce inseamna: reducerea consumului de energie la transport, mai putine noxe si diminuarea substantiala a amprentei de carbon.

ro_RO