Alucro

10 locuri din România surprinse în fotografii premiate la concursul Green Mania

Lansat la iniţiativa Asociaţiei Alucro – Every Can Counts România, în parteneriat cu Vimetco Alro, concursul foto Green Mania a apărut din dorinţa de atrage atenţia asupra locurilor frumoase din România, cât şi asupra conservării acestora şi a resurselor de care dispunem.

În perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, iubitorii de fotografie şi natură au avut ocazia de a lua parte la realizarea unei colecţii de vederi cu locuri fascinante din ţara noastă. Elementul comun al vederilor a fost doza din aluminiu, prezentată simbolic drept doza de inspiraţie.

În urma verificării eligibilităţii imaginilor înscrise în competiţie, organizatorii au selectat 44 de fotografii care se înscriu în tema competiţiei pentru a fi jurizate. Totodată, în perioada 8-14 ianuarie, vederile selectate au putut fi votate de publicul din mediul online prin distribuirea imaginilor publicate în albumul oficial al competiţiei.

Astfel, vederea care a inspirat publicul şi a obţinut cele mai multe voturi îi aparţine lui Ionuţ Dumitraşcu şi reprezintă o vedere din Munţii Piatra Craiului – Vârful Ascuţit.

În urma jurizării lucrărilor, cele 9 premii oferite de Asociaţia Alucro şi Vimetco Alro sunt acordate pentru următoarele vederi:

Premiile oferite de Vimetco Alro:

  • Baroana Florin
  • Ciuca Andreea
  • Pantea Ivana
  • Zinga Anca
  • Octavian Pavel

 

 

 

 

 

Premiile oferite de Asociaţia Alucro se acordă:

  • Dumitru Răzvan Andrei
  • Milea Alexandru Vlăduţ
  • Pop Diana Dumitrita
  • Tudosa Mihai Marian

Toţi câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii în valoare de 200 euro fiecare, iar vederile acestora vor fi incluse într-o expoziţie organizată de Asociaţia Alucro în mai multe locaţii din ţară.

Despre Asociaţia Alucro – Every Can Counts Romania: Alucro este singura asociaţie non profit din România care desfăşoară proiecte de mediu ce vizează exclusiv colectarea selectivă şi reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogată experienţă acumulată în cei peste 10 ani de activitate, Asociaţia a implementat în ţara noastră platforma europeană Every Can Counts care se desfăşoară în prezent în 19 ţări. Toate proiectele noastre transpuse în practică au o contribuţie decisivă la îmbunătăţirea obligaţiilor de reciclare la nivel naţional, adresându-ne unor categorii diverse de parteneri precum companii, instituţii de învăţământ, HORECA, dar şi publicului larg. Mai multe detalii pe www.alucro.ro şi www.everycancounts.ro

ro_RO