Alucro

Every Can Counts: peste 4 milioane de europeni inspiraţi de European Recycling Tour să recicleze dozele din aluminiu

Prima campanie de reciclare „în mişcare” iniţiată de programul Every Can Counts s-a desfăşurat simultan în 15 țări și a comunicat creativ importanţa reciclării dozelor de băuturi către peste 4 milioane de oameni din toată Europa.

Văzuţi în 19 oraşe europene în aceeași zi, peste o sută de ambasadori Every Can Counts, cu rucsacuri colorate de reciclare, au fost prezenţi în parcuri și locații urbane aglomerate pentru a sensibiliza cu privire la importanța economiei circulare și a eliminării corespunzătoare a deșeurilor. European Recycling Tour a fost inițiat cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, cu scopul de a sărbători spațiile publice și de a inspira oamenii să-și pună dozele băuturi în coșul potrivit.

Parteneriatele cu autorități locale, influenceri de mediu și branduri populare de băuturi au contribuit la generarea unei atenții suplimentare pentru campania care a atins mai mult de 4 milioane de persoane, atât la faţa locului, cât și online.

Fanii rețelelor sociale au avut ocazia să răspundă unui scurt sondaj online cu privire la obiceiurile de reciclare. Cu peste 8000 de oameni care au răspuns sondajelor în toată Europa, rezultatele arată că 96% dintre respondenți consideră că protejarea mediului este destul de importantă sau foarte importantă. În ceea ce priveşte criteriile cheie ale ambalării durabile, majoritatea respondenţilor au acordat prioritate următoarelor: „fabricat din material 100% reciclabil”, „infinit reciclabil” și „poate fi produs și reciclat în interiorul Europei”. Cu toate acestea, doar 36% dintre respondenții din România reciclează dozele de băuturi atunci când sunt consumate din mers, în timp ce 62% spun că mai multe coșuri de reciclare în spațiile exterioare i-ar ajuta să recicleze mai mult.

„Dozele din aluminiu îndeplinesc toate cerințele pentru ambalaje durabile evidențiate de majoritatea respondenților în cercetarea noastră, ceea ce este foarte încurajator. Dar este, de asemenea, clar că trebuie făcută mai multă muncă din toate părțile atunci când vine vorba de reciclarea în mers. Această activare impresionantă din punct de vedere vizual, desfăşurată în întreaga Europă, a transmis un mesaj puternic despre persoanele care acționează la unison atunci când vine vorba de realizarea unei economii cu adevărat circulare și, dacă dorim să ne atingem viziunea de a recicla 100% în toată Europa, avem nevoie de implicarea tuturor actorilor: industria ambalajelor metalice, OIREP-urile, autoritățile locale, mărcile, precum și consumatorii”. spune David Van Heuverswyn, directorul Every Can Counts Europe.

Euopean Recycling Tour 2021 a avut loc în Austria, Republica Cehă, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Muntenegru, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Spania și Regatul Unit.

Despre Every Can Counts (ECC)

Apărută în 2009 în Marea Britanie, iniţiativa Every Can Counts este considerată programul principal pentru promovarea reciclării dozelor de băutură în Europa! Acesta își propune să îi inspire pe toți să facă diferența prin reciclarea dozelor de băutură oriunde s-ar afla – la birou, acasă sau în deplasare – de la parcuri, festivaluri și evenimente sportive, la școli și universități. Astăzi, inițiativa este prezentă în 19 țări. În România, programul este derulat de Asociaţia Alucro.

Every Can Counts România

Website: www.everycancounts.eu/ro

Facebook: www.facebook.com/everycancountsromania

Instagram: www.instagram.com/every_can_counts_romania

ro_RO