Alucro

Caravana expozitionala cu tablouri realizate din doze de aluminiu, in cinci locatii din Bucuresti

O doza din aluminiu se descompune in mod natural in 100 de ani. Reciclata, o doza poate ajunge inapoi in raft in doar 60 de zile, consumand astfel cu 95% mai putina energie fata de energia folosita pentru producerea din materii prime. Utilizate in scop artistic, dozele din aluminiu pot fi transformate in adevarate opere de arta si de constientizare.

Pentru a atrage atentia asupra importantei dozelor din aluminiu ca material reciclabil, Asociatia Alucro organizeaza in perioada iulie – august 2020 o caravana expozitionala cu tablouri din doze de aluminiu, ca urmare a concursului Can Art&Design Festival. Reintepretarea celebrei opere „Sarutul” (Klimt), potretul lui Salvador Dali, Zana Reciclina, Poem Dadaist, sunt doar cateva din temele tablourilor care vor face obiectul unei expozitii in cinci locatii din Bucuresti.

Cu aceasta ocazie, publicul interesat va putea admira tablourile realizate de artisti din Romania si va putea asista la scurte demonstratii prin care dozele din aluminiu sunt transformate in obiecte artistice.

Expozitia va putea fi vazuta in locatiile partenere dupa urmatorul program:

  • 4-12 iulie: Bucuresti Mall | Demo Special Guest Sabina Stan, 11 iulie, orele 13.00-14.00 ;
  • 13-19 iulie: Plaza Romania;
  • 20-31 iulie: Directia de Utilitati Publice, Salubrizare si Protectia Mediului – Primaria Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti;
  • 1-13 august: Promenada Mall | Demo Special Guest Angelin Stanciu, 1 august, orele 13.00-14.00;
  • 14 – 23 august: Mega Mall | Demo Special Guest Sabina Stan, 15 august, orele 13.00-14.00.

 

Expozitia cu tablouri din doze de aluminiu este organizata de Asociatia Alucro, organizatie care detine licenta pentru derularea programului dedicat colectarii si reciclarii dozelor – Every Can Counts – in Romania. Organizarea caravanei expozitionale este sprijinita de Reciclad`OR, organizatie specializata in implementarea obligatiilor privind raspunderea extinsa a producatorilor (OIREP), ce furnizeaza intreg lantul de servicii de management integrat al deseurilor.

 „Ne bucuram sa fim alaturi de Asociatia Alucro si in acest inedit proiect ”Can Art & Design Festival”, dedicat reciclarii creative din doze de alumniu. Prin aceasta campanie reusim sa constientizam si informam asupra importantei colectarii separate, reciclarii si refolosirii deseurilor de ambalaje, intr-o maniera eco – artistica. Reciclad`OR sustine si intiaza asfel de proiecte, care au ca scop protejarea mediului inconjurator, compania fiind un trend setter in zona CSR din Romania”, sustine Adriana Calcan, PR & CSR Reciclad`OR

Activ in 19 tari din Europa, programul Every Can Counts depune eforturi pentru a creste nivelul de constientizare cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu. Every Can Counts este considerat programul principal pentru promovarea reciclarii dozelor de aluminiu in Europa, incurajand oamenii sa recicleze dozele indiferent de locul in care se afla – acasa, la birou sau „on the go” (parcuri, festivaluri,evenimente sportive, la scoala si universitate), dar si sa le foloseasca in proiecte artistice precum Can Art&Design Festival.

Parteneri media: Designist, The Institute, Metropotam, Ziare.com, Modernism.ro, Green Report, The Trends, IQool, Stiri.ong.

en_US