Alucro

Can Art&Design Festival a desemnat câștigătorii celei de-a X-a ediții

Asociația Alucro, organizație care desfășoară în România programul european Every Can Counts, a desemnat câștigătorii celei de-a 10-a ediții a Can Art&Design Festival, un concurs inedit dedicat promovării reciclării creative a dozelor din aluminiu în România. La această ediție, artiști și amatori creativi au transformat dozele de băutură folosite în creații artistice inedite, tablouri sau sculpturi, folosind diverse tehnici de prelucrare a aluminiului. Peste 25 de lucrări au fost înscrise, iar 9 dintre acestea au fost premiate și vor fi incluse într-o serie de expoziții organizate cu acces gratuit pentru publicul din România.

Pentru originalitate, creativitate și realizarea tehnică, la secțiunea Sculpturi sau Instalații au fost premiate lucrările realizate de artiștii: Cosmin Alin Vâlceanu, Sabina Stan, Adelina Gavrilă și Nadina Lungu. La secțiunea dedicată tablourilor de mari dimensiuni (minimum 80 x 90 cm) au fost premiate lucrările realizate de Maria Petrariu, Ana Roua Vasilescu și Daniel Loagăr. Pentru secțiunea dedicată tablourilor de mici dimensiuni (50 x 70), lucrările care au obținut cel mai mare punctaj aparțin artiștilor Andrei Constantin Pascariu, Angelin Stanciu și Roxana Minuță.

Prin inițiativa Can Art&Design Festival, desfășurată anual, Asociația Alucro își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța reciclării dozelor, printr-o platformă inovatoare și captivantă care îmbină conștientizarea de mediu cu expresia artistică. De-a lungul celor zece ediții organizate până în prezent, concursul a devenit un reper pentru pasionații de artă care aleg să își exprime ideile folosind dozele din aluminiu ca element central în procesul de creație.

Asociația Alucro și partenerii acestei ediții, Reciclad’OR și ALRO S.A recunosc meritele tuturor participanților acestei ediții a Can Art&Design Festival, care au ales să contribuie la un efort comun de promovare a conservării resurselor și refolosirii acestora, aluminiul fiind un material care se reciclează la nesfârșit fără a-și pierde proprietățile.

„Lucrările premiate, ca și celelalte înscrise în proiect, reprezintă dovezi clare ale potențialului de reciclare creativă a deșeurilor. E nevoie de efort comun, dorință reală și implicare pentru conservarea resurselor și refolosirea acestora. Iar proiectul Can Art&Design Festival, dedicat reciclării creative a dozelor din alumniu, reprezintă un pas important în această direcție, o sursă de inspirație și un model care poate fi replicat și pentru alte tipuri de deșeuri de ambalaje. Felicităm Asociația Alucro pentru perseverența aratată în derularea acestui proiect, ajuns la cea de-a X-a ediție, și ne bucurăm că suntem încă o dată alături de un proiect atât de frumos. Reciclad`OR  este o companie de referință pe segmentul sustenabilității în România, care susține și inițiază astfel de proiecte care au ca scop informarea și conștientizarea asupra problemelor de mediu, importanței reciclării și schimbărilor climatice. În aproape șase ani de activitate, Reciclad`OR a dezvoltat și participat la peste 150 campanii de CSR cu impact la nivel național”, susține Adriana Calcan, PR & CSR Reciclad`OR.

O galerie completă cu imagini ale lucrărilor înscrise la această ediție este disponibilă pe pagina de Facebook Can Art&Design Festival: www.facebook.com/canartdesignfestival.

Parteneri media: Guerrilla Verde, Designist, The Institute, Modernism.ro, The Trends, IQool, Stiri.ong

Despre Asociația Alucro:

Asociația Alucro, înființată în 2010 la inițiativa Can Pack România și Asociației Europene a Aluminiului, promovează exclusiv colectarea selectivă și reciclarea dozelor din aluminiu în România. Din 2012 deține licența programului european Every Can Counts care în prezent se derulează în 20 de țări. Prin proiectele implementate, Asociația Alucro își propune să contribuie la creșterea gradului de conștientizare privind importanța reciclării dozei de băuturi, un ambalaj extrem de valoros care poate fi reciclat la infinit fără a-și pierde din proprități.

Website: www.alucro.ro | www.canartdesignfestival.ro | www.everycancounts.ro

Facebook: www.facebook.com/alucro | www.facebook.com/canartdesignfestival  | www.facebook.com/everycancountsromania

Instagram: www.instagram.com/asociatiaalucro | www.instagram.com/canartdesignfestival | www.instagram.com/everycancountsromania

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/asociatia-alucro

ro_RO