Alucro

Sustainability Star Award a desemnat câștigătorii competiției

Sustainability Star Award, competiția adresată studenților și profesioniștilor din domeniu a desemnat câștigătorii. Această competiție inovatoare este parte integrantă a proiectului Sustainability News Lab, o inițiativă a platformei Guerrilla Verde. Sustainability Star Award și-a propus să genereze o gamă largă de materiale care explorează sustenabilitatea, având ca scop educarea, implicarea și inspirarea indivizilor să acționeze. În urma evaluării materialelor înscrise la cele două categorii ale competițiție, cele mai bune propuneri au fost alese pentru a fi premiate. În calitate de partner al proiectului, Asociația Alucro a susținut una dintre categoriile competiționale – Sustenabilitatea Aluminiului și Reciclarea. Trei dintre materialele propuse au fost selectate pentru a fi premiate.

Categoria II: Sustenabilitatea Aluminiului și Reciclarea (Sponsorizată de Asociatia Alucro)

Premiul Best Sustainability Feature (Valoare premiu: 500 EUR) a fost acordat pentru materialul „Aluminiul în Revoluția Verde: Sustenabilitate și Reciclare pentru un Viitor Durabil”, prezentat de Luchiian Alexandru, fondator proiecte de mediu folosind tehnologia IoT. Materialul integral este disponibil aici.

Premiul Most Impactful Environmental (Valoare premiu: 400 EUR) a fost acordat pentru materialul „Sistemul de Garanție Returnare”, prezentat de Argint Ana-Maria & Mîndescu Eliza, masterande în cadrul facultății de Urbanism, Amenajarea Teritoriului și Dezvoltare Regională, respectiv Peisaj și Teritoriu, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București. Materialul integral este disponibil aici.

Premiul Community Environmental Spotlight (Valoare premiu: 300 EUR) a fost acordat pentru materialul „Aluminiul Sustenabil – Transformarea Reciclării într-o Misiune Globală”, prezentat de Tanc Raluca Mihaela, masterand Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA București. Materialul integral este disponibil aici.

Categoria I: Sustenabilitate în General (Sponsorizată de Tetra Pak)

Premiul Best Sustainability Feature  (Valoare premiu: 300 EUR, Notebook/tabletă & cover cu tastatură) a fost acordat pentru articolul „Gestionarea sustenabilă a lanțului de aprovizionare a produselor alimentare”, prezentat de Alexandru Marius Tătar. Materialul integral este disponibil aici.

Premiul Most Impactful Environmental (Valoare premiu: 150 EUR, Vouchere pentru cărți) a fost acordat pentru materialul „Sustenabilitatea”, prezentat de Țibulcă Alexia-Maria, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. Materialul integral este disponibil aici.

Premiul Community Environmental Spotlight (Valoare premiu: 100 EUR, Vouchere pentru cărți) a fost acordat pentru materialul „Sustenabilitatea – transformarea durabilă a societății”, prezentat de Groza Alina, studentă SNSPA, specializarea Comunicare și Relații Publice. Materialul integral este disponibil aici.

Rolul Sustainability News Lab:

Sustainability Star Award face parte din proiectul mai amplu Sustainability News Lab, cu scopul de a echipa noua generație de comunicatori și jurnaliști din România cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru a raporta eficient problemele de sustenabilitate. Această inițiativă cuprinde workshop-uri, programe de instruire, oportunități de mentorat și dezvoltarea unei platforme online dedicate jurnalismului de sustenabilitate în România. Sub umbrela GuerrillaVerde.ro, o platformă renumită pentru educația în domeniul mediului în România, proiectul își propune să împuternicească o nouă generație de comunicatori și povestitori în domeniul sustenabilității.

Parteneri și Colaboratori:

Această inițiativă a primit spriji din partea partenerilor renumiți, printre care se numără Ambasada Franței, Institutul Francez, Ambasada Suediei în România, IKEA, Tetra Pak, Asociatia Alucro, RespoDEEE și universități de prestigiu din România, unind eforturile pentru a susține sustenabilitatea.

ro_RO