Alucro

Asociația Alucro devine partener pentru Săptămâna Verde Europeană 2022

  • În perioada 30 mai – 5 iunie 2022, Asociația Alucro devine partener pentru Săptămâna Verde Europeană, inițiativă a Comisiei Europene a cărei ediție din acest an abordează tema Pactului Verde European: EU Green Deal – Make It Real;
  • În calitate de Partener Eveniment, Asociația Alucro prezintă campania digitală „Doza de Reciclare”, o serie de materiale video prin care contribuie la creșterea gradului de conștientizare privind importanța reciclării dozelor din aluminiu;

În perioada 30 mai – 5 iunie 2022, Asociația Alucro devine partener pentru Săptămâna Verde Europeană (EU Green Week) inițiativă a Comisiei Europene prin care anual oferă oportunitatea de a dezbate politica europeană de mediu cu factorii de decizie politică, ecologiștii de vârf și alți actori relevanți din Europa și din afara acesteia. Ediția din acest an se axează pe Pactul Verde European (European Green Deal) – strategia de creștere durabilă și transformatoare a Uniunii Europene pentru o Europă eficientă din punct de vedere al utilizării resurselor și neutră din punct de vedere climatic până în 2050.

Cu ocazia EU Green Week, peste tot în Europa sunt organizate acțiuni de tip eveniment, webinar sau workshop care abordează tema EU Green Deal – Make It Real, acoperind o diversitate de subiecte și sectoare, de la industrie și noile tehnologii până la biodiversitate și schimbări climatice.

The Alucro Association, organizație care de peste 10 ani promovează în România colectarea selectivă și reciclarea dozelor din aluminiu, se alătură ediției din acest an a EUGreen Week prin campania digitală „Doza de Reciclare”, menită să contribuie la creșterea gradului de conștientizare privind importanța reciclării dozelor din aluminiu, educarea cu privire la concepte precum economia circulară și conceptul de sustenabilitate și promovarea aluminiului ca cel mai durabil tip de ambalaj (care poate fi reciclat fără a-și pierde proprietățile).

Campania constă într-o serie de materiale video care vor putea fi urmărite pe canalele de comunicare ale Asociației Alucro – Facebook, LinkedIn și Website, în perioada 30 mai – 5 iunie 2022. În această perioadă, publicul din mediul online este invitat să vizioneze aceste materiale și să le distribuie folosind hashtag-ul #EUGreenWeek, pentru a se alătura în acest fel celui mai amplu dialog și eveniment de mediu din Europa.

„Ne onorează parteneriatul din cadrul evenimentului Săptămâna Verde Europeană (EU Green Week) și ne-am propus ca prin activitățile pe care le vom susține în această perioadă să oferim în mediul digital informații relevante despre importanța reciclării dozelor din aluminiu în contextul dezvoltării unei societăți durabile, cu o economie circulară. Aluminiul din care sunt produse dozele din aluminiu reprezintă materialul viitorului, atât pentru ambalajele de băuturi, cât și pentru celelalte ramuri ale industriei, acesta putând fi reciclat la infinit fără a-și pierde din proprietăți.” Declară Adina Magsi, Director General Asociația Alucro.

Despre Asociația Alucro:

Asociația Alucro, înființată în 2010 la inițiativa Can Pack România și Asociației Europene a Aluminiului, promovează exclusiv colectarea selectivă și reciclarea dozelor din aluminiu în România. Din 2012 deține licența programului european Every Can Counts care în prezent se derulează în 20 de țări. Prin proiectele implementate, Asociația Alucro își propune să contribuie la creșterea gradului de conștientizare al populației privind importanța reciclării dozei de băuturi, un ambalaj extrem de valoros care poate fi reciclat la infinit fără a-și pierde din proprităti, contribuind astfel la creșterea ratei de reciclare a dozelor din aluminiu în România.

Website: www.alucro.ro

Facebook: www.facebook.com/alucro

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/asociatia-alucro

 

en_US