Alucro

Liceul Tehnologic Dumitru Mangeron din Bacau castiga premiile competitiei nationale ECOmania

Competitia nationala dedicata reciclarii dozelor din aluminiu, ECOmania, si-a desemnat castigatorii. Desfasurat in perioada octombrie 2019 – martie 2020, sub umbrela caravanei educationale Guerrilla Verde, concursul ECOmania a presupus pe de o parte desfasurarea unor ore de educatie ecologica la clasa si, pe de alta parte, colectarea selectiva a dozelor din aluminiu si depunerea acestora in aparatele inteligente de reciclare din reteaua EcoCan.

In urma raportarii facute de cadrele didactice care au coordonat echipele participante, echipa care a colectat de departe cea mai mare cantitate de doze este reprezentanta de Liceul Tehnologic Dumitru Mangeron din Bacau.

Astfel, cantitatea totala colectata de echipa Liceului Tehnologic Dumitru Mangeron a fost de 9356 doze din aluminiu. Premiul obtinut de echipa este un videoproictor pe care elevii il vor putea folosi in viitoarele activitati desfasurate la clasa. Totodata, premiul pentru cel mai activ profesor ii revine coordonatorului echipei, profesorul Mitica Manea, fiind recompensat cu un laptop.

Cea mai mare cantitate colectata de un singur elev este de 2505 doze, rezultat care ii apartine lui Petru Pricope, parte din echipa Liceului Tehnologic Dumitru Mangeron. Acesta a reusit sa colecteze cea mai mare cantitate de doze din toti cei peste 4000 de elevi inscrisi la inceputul campaniei. Premiul acordat pentru rezultatele obtinute este un laptop.

Clasamentul celor mai activi 10 elevi din cadrul competitiei este completat de alti membri ai echipei aceluiasi liceu din Bacau. Acestia vor beneficia de cate doua vouchere de cumparaturi a cate 150 lei fiecare, valabile in magazinele Penny Market.

  1. Petru Pricope (2505 doze);
  2. Sion Marian-Teodor (752 doze);
  3. Tofan Irinel (720 doze);
  4. Rosca Constantin (603 doze);
  5. Benescu Stefan Andrei (533 doze);
  6. Roman Bogdan (464 doze);
  7. Ababei Ionut (375 doze);
  8. Unguru Ioan-Sebastin (349 doze);
  9. Nechita Ion-Eusebiu (325 doze);
  10. Paun Andrei Sebastian (302 doze).

Aceasta editie a caravanei Guerrilla Verde a fost organizata impreuna cu Asociatia Alucro, Every Can Counts si sprijinita de Penny Market. Organizatorii felicita toate echipele implicate in aceste activitati si ii incurajeaza pe elevi sa duca mai departe comportamentul responsabil fata de mediul inconjurator.

 

en_US